Написано
Mar 25 2021, 23:42. Номер поста в теме: 1
Owner
Ответов: 23531
Беремо попкорн... ... і погнали наші городських.
Закортіло перед неминучим потеплінням надбати пилосос. Потрібно від нього було, як мені здавалося, небагато: щоб назад в хату пилом не дмухав, як те робить радянський «Ракета 9в», і щоб зі шпаринок, щілинок, закутків добре витягував усяку нечисть. Ну, з першим ніби у всіх сучасних більш-менш ситуація, а для другого візьму потужність побільше - і «ok». Ага, тримай кишеню ширше!
Обрав диво-дивне Domotec MS-4410 – у нього потужність по всіх сайтах і на коробці вказана 3000W. Ціну йому призначають близько 1500 грн. Пфф! Зайшов на prom.ua – знайшов за 1150 і з халявною доставкою «Укрпоштою». У торгаша в профілі – Київ. Ну, тут навіть «Укрпошта» зможе довезти. Замовив пилосос 4 березня, скористався сервісом «prom оплата», гроші пішли.
Назавтра дзенькнув перший дзвіночок. Прям з мобільника і пролунав. Якась дама почала їздити по вухах про комплектуючі і китайські, і не китайські, і дайте нам ще 150 грн… Вперто балакала іноземною мовою. Ну, думаю: біс з вами, халявна доставка зовсім не халявна, а гроші й так вже відправлені. Докинув 150 грн. Невдовзі дзенькнуло вдруге: за наданим номером відправлення виявилося, що їде воно не з Києва, а з Одеси-мами. [...] На «Укрпошті» спершу видали коробочку розміром з мобільник… Працюють, як сонні мухи, ще й переплутали.
Вдома увімкнув, щоб подивитися на ті ТРИ кВт… Ні, я і раніше думав: як вони там 3 кВт розмістили? А може трохи (ну, буває ж) і прибрехали про 3 кВт? Я б за таку ціну і від 2,5 кВт не відмовився! Коротше кажучи, потягнув я того «маленького гіганта великого "наєбману"» до лічильника – він у мене безпосередньо у Ваттах моментальне споживання показує. Там показало 1200+ на максимумі. Це разом з кількома діодними лампами і електронікою холодильника.
На дзвінок до торгашів обіцяли мій «відгук» направити в «отдел какчества» (ніби такий у них є), звідки зі мною зв’яжуться в порядку черги. «Е, е, мені тут якість вже не цікава, тут основна характеристика! – кажу. – Я цей товар хочу вам віддати в зад». «Це теж тудою», – відповідає. «Почалось» – подумав Штірліц…
Зрештою 15 числа набрали мені і… запитали, чи я задоволений. Ні? Ой! Ну, чекайте.
Дивлюсь я, що так не лише два тижні на повернення вийдуть, а й три – строк можливості відгуку про продавця на prom.ua, тому сходив туди й був лаконічним: «1. Хочуть доплату після того, як гроші вже пішли через prom-оплату. 2. Товар зовсім не відповідає заявлені основній характеристиці: потужність 1200 Вт замість вказаних 3000. Виявляється, таке можливо. 3. Зникли, щойно пішла мова про повернення товару». Щодо п. 3, то дивна штука відбулась: зі свого акаунта я не міг бачити той магазин (і відправити скаргу в системі prom.ua відповідно теж). Може, там є механізм ігнору покупців? Навіщо?
І ось раптом, 22 березня, пишуть у viber, перепитують, що за бідося сталась. Пішли думати. 23 числа пропонують вже самі зробити повернення. Відразу ведуть мову про видалення відгуку після повернення грошей. Ввечері 24 числа відправляю товар в Одесу і чек з «НП» у viber. 25 числа ще до обіду прилітають гроші назад на картку. Ні, товар ще НЕ доїхав, вони його ще НЕ бачили, а гроші вже повернули. «Ось що відгук животворящий робить!». Щоправда, знову канючили, щоб його видалив.
Написано
Mar 26 2021, 09:50. Номер поста в теме: 4
Advanced Member
Ответов: 1065
Вже дуже давно побутову техніку обираю по відгукам на Розетці, а купую в наземних магазинах (Алло, Комфі і т.п.), замовляючи через інтернет. На брендову техніку, як правило, ціна однакова - рекомендована виробником (хоча часто у деяких магазинах є певні "плюшки" При купівлі можна оглянути, перевірити, жодних проблем з поверненням чи гарантійним ремонтом
Написано
Mar 26 2021, 10:08. Номер поста в теме: 5
Full Member
Ответов: 690
Operator, купил серый пылесос,а всё потому что у официалов здоровый аппетит.Я бы тоже так сделал.Только он наступил на грабли,потому что при заполненном мусоросборнике мощность будет гораздо выше.Ещё немаловажно при выборе пылесоса - уровень шума.Бывает полное отсутствие шумоизоляции,гудит как самолёт
Написано
Mar 26 2021, 10:32. Номер поста в теме: 6
Owner
Ответов: 7435
Пылесосы меряют не по мощности потребления, а по мощности всасывания. Я бы и без покупки удивился 3КВт двигателю в таком пылесосе, учитывая что домотек наидешманская торговая марка. А в мясорубках например, максимальную мощность двигателя указывают при блокировке вала, может и тут нужно было закрыть всасывающую трубу рукой и посмотреть показания на ваттметре, конечно 3КВт не было бы, но мощность потребления выросла. > «Ось що відгук животворящий робить!» На проме продавцы держатся в ежовых рукавицах, если что не так - опускаются в выдаче поиска вниз.
Добавлено:(Mar 26 2021, 11:32) &ab_channel=Domotecdomotec История почти один в один, только с более печальным концом
Написано
Mar 26 2021, 10:42. Номер поста в теме: 7
Advanced Member
Ответов: 2768
QUOTE (alexwolf @ Сегодня, 11:08)
Operator, Только он наступил на грабли,потому что при заполненном мусоросборнике мощность будет гораздо выше
Вы не правы. Если перекрыть трубу - мощность будет меньше. Так как вентилятор будет крутится в разреженном воздушном пространстве. Да это и слышно по возрастающим оборотам двигателя при перекрывании трубы всасывающей. Чем меньше сопротивление воздуха - тем больше обороты двигателя.
Написано
Mar 26 2021, 10:44. Номер поста в теме: 8
Advanced Member
Ответов: 2768
QUOTE (Shark @ Сегодня, 11:32)
А в мясорубках например, максимальную мощность двигателя указывают при блокировке вала, может и тут нужно было закрыть всасывающую трубу рукой и посмотреть показания на ваттметре, конечно 3КВт не было бы, но мощность потребления выросла.
Смотрите предыдущий мой ответ
С мясорубкой тут аналог - если мы перекрываем подачу мяса на шнек Шнек будет крутиться вхолостую без мяса. Понятно, что в таком режиме мощность потребления будет меньше, чем с мясом. Аналогично в пылесосе при перекрывании подачи воздуха. Правда в пылесосе в это время сработает предохранительный клапан и воздух все равно будет подсасываться в обход шланга, иначе сгорел бы двигатель без охлаждения.
Написано
Mar 26 2021, 11:15. Номер поста в теме: 9
Full Member
Ответов: 690
QUOTE (Арс @ Сегодня, 10:42)
QUOTE (alexwolf @ Сегодня, 11:08)
Operator, Только он наступил на грабли,потому что при заполненном мусоросборнике мощность будет гораздо выше
Вы не правы. Если перекрыть трубу - мощность будет меньше. Так как вентилятор будет крутится в разреженном воздушном пространстве. Да это и слышно по возрастающим оборотам двигателя при перекрывании трубы всасывающей. Чем меньше сопротивление воздуха - тем больше обороты двигателя.
Да,тут грабли мои) Если закрыть трубу мощность падает примерно на 100вт. Вот вам и законы физики...
Написано
Mar 27 2021, 00:00. Номер поста в теме: 10
Owner
QUOTE (Shark @ Сьогодні, 10:32)
Пылесосы меряют не по мощности потребления, а по мощности всасывания. Я бы и без покупки удивился 3КВт двигателю в таком пылесосе, учитывая что домотек наидешманская торговая марка.
Та бачу, що є така характеристика. Навіть назву дурнувату вигадали: "аероватти" Однак я і сам її не розумію, що воно означає, і міряти її начебто можуть не всі однаково. А споживана потужністьь - вона прозора і зрозуміла. Ще й перевіряється, як показав досвід
Я сам відразу здивувався. Але розміри на картинках погано зрозумілі, а вартість двигуна могли компенсувати убогою комплектацією. Хто ж знав, що таке буває? Це як продавати авто і писати, що там 200 кінських сил, а насправді - 75, як у дідового "Москвича".
Этот ответ отредактировал Operator Mar 27 2021, 00:04
Написано
Mar 27 2021, 01:08. Номер поста в теме: 11
Advanced Member
Ответов: 3681
Я на проме закупаю кучу всего последние пару лет, почти всегда по предоплате, иногда на суммы с 4-я нолями. Вообще вопросов не было ни когда. Главное не жлобиться, а выбирать продавцов с репутацией , отзывами и историей. Обломаться с покупкой пылесоса - это вообще фейл года. В бюджете 1-3 тыс грн куча отличных вариантов. При чем такие вещи проще на розетке купить, можно проверить, доставка бесплатная в точку выдачи. На пром уж лезть если что-то редкое , я себе там дайсон беспроводный брал, 2 продавца на всю Украину, тут уже проблема и цена неадекватная, но это одна из лучших покупок за последние годы.
При ограниченном бюджете можно глянуть в б/у-шках европейских. У меня там купленный циклон немецкий, служит верой и правдой много лет. А ценник был на теперешние монеты тоже около 1000-1500грн.
Этот ответ отредактировал ~Neo~ Mar 27 2021, 01:11
Написано
Mar 27 2021, 13:46. Номер поста в теме: 12
Owner
~Neo~, так на "Розетці" лежить ця сама дрянь, тільки за півтори тисячі І теж вказано, як і всюди, 3 кВт Закинув туди відгук теж, як і раніше на "Хотлайн", нехай свої трикіловатні хоч назад в Китай везуть.
"Розетка" загалом ніколи не пропонує ціни, близькі до нижнього діапазону на ринку. Зажрались. Ще й жадають стягнути додаткові гроші за нібито подовжену гарантію. Зажрались у квадраті.
"Розетка" для мене швидко пішла гуляти в далечінь ще 2015-го року, коли там захотіли бути схожими на Aliexpress і представляти різних продавців: 1. тобто продає не сама "Розетка", а теж чорт знає хто; 2. вже не можна було набрати різних дрібних товарів і ОДИН раз сплатити за доставку.
В бюджете 1-3 тыс грн куча отличных вариантов.
Зараз дивлюсь пилосос Дарта Вейдера - Electrolux ESPC71DBT. Потужність вказана 2200 Вт. Цінник - 3 тищі. Ну або зовсім "офіціально" за 4,5 тищ Є якісь ще потужні варіанти?
Этот ответ отредактировал Operator Mar 27 2021, 13:49
Написано
Mar 27 2021, 15:10. Номер поста в теме: 13
Owner
Ответов: 7435
Operator, Тот пылесос на розетке продает не розетка. И уже давно доставка в Чернигов с розетки бесплатная. > Є якісь ще потужні варіанти? Собрался высосать всю пыль?
Написано
Mar 27 2021, 17:42. Номер поста в теме: 14
Advanced Member
Ответов: 3681
QUOTE (Shark @ Сегодня, 15:10)
И уже давно доставка в Чернигов с розетки бесплатная.
Я уже и не помню, когда она была платная ...
QUOTE (Operator @ Сегодня, 13:46)
~Neo~, так на "Розетці" лежить ця сама дрянь, тільки за півтори тисячі І теж вказано, як і всюди, 3 кВт Закинув туди відгук теж, як і раніше на "Хотлайн", нехай свої трикіловатні хоч назад в Китай везуть.
Так пылесос надо искать не в магазине, а в гугле, что ли. Есть же куча отзывов, обзоров, в конце концов даже в Чернигове куча оффлайн магазинов, где можно в живую пощупать. Ну, а покупать, там где соотношения надежности продавца и цены оптимальные. Можно на том же али заказать, если время не жмет, кто ж мешает.
QUOTE (Operator @ Сегодня, 13:46)
~Neo~, так на "Розетці" лежить ця сама дрянь, тільки за півтори тисячі
есть модели, ну чуть дороже, но с 2500 отзывов! Перебрав хотя бы часть легко понять, подходит ли товар или нет. Вот тот же бош https://rozetka.com.ua/ua/bosch_bgc05aaa1/p...68047/comments/ Ну а по поводу Розетки вообще, если цена не сильно отличается, стараюсь брать там. Несколько раз имел дело с их сервисом, все четко и быстро. Сделал тикет, отправил товар по адресу НП, подождал, получил деньги на карточку. Возиться потом самому с сервисцентрами - та еще забава. Ну и бесплатная доставка с возможностью осмотра.
Этот ответ отредактировал ~Neo~ Mar 27 2021, 20:36