Написано
Nov 21 2020, 11:33. Номер поста в теме: 1
Owner
Ответов: 23680
Кажуть, начебто: 1) швидкість світла 299792 км/с, 2) нічого швидше немає.
Ну, гаразд. Проведемо експеримент: візьмемо умовну трубу довжиною 1,5 млн км. Вона (умовно) абсолютно жорстка і масу має, як чашка кави. З одного боку труби стає "ініціатор", з іншого боку в трубу впирається коліном "спостерігач" із телескопом. Всі на місцях? Починаємо! "Ініціатор" штовхає трубу вперед. "Спостерігач", власне, спостерігає за "ініціатором".
ЗАПИТАННЯ: що спершу відбудеться для "спостерігача" і коли?
Невже "спостерігач" спершу відчує біль у коліні, а потім, через 5 секунд, побачить, як "ініціатор" штовхає трубу? Але ж начебто швидше за світло нічого немає?
Чи, може, "спостерігач" спершу має побачити, як "ініціатор" штовхає трубу? Але куди в такому разі подінеться труба (ділянка цілої труби), котра вже була проштовхнута вперед, до коліна "спостерігача"?
Врешті-решт, якщо події штовхання труби з боку "ініціатора" та зойки болю "спостерігача" по факту розсунуті в часі... То я вже переймаюся цілісністю реквізиту - нашої специфічної труби. Бо як може бути цілим матеріальний об'єкт, у різних частинах якого - різний перебіг часу?
Написано
Nov 21 2020, 19:32. Номер поста в теме: 6
Owner
Авжеж, припущення. Авжеж, труба умовна. Якби не було припущень, напевно, люди б не вкладали великі мільйони в будівництва всяких-там радіотелескопів та колайдерів. Але спочатку теоретизували, а потім будували.
Так що? Спочатку спостерігач має побачити поштовх?
Написано
Nov 21 2020, 22:13. Номер поста в теме: 8
Admin
Ответов: 18882
Operator, В таких тонких вещах сначала нужно определить, что можно упростить или откинуть, а что нет. В твоем случае абсолютно жесткая труба это и есть фейл. Т.е. грубо говоря ты сделал скорость звука в этом материале бесконечной, а потом сравниваешь ее со скоростью света. Ну и получилось - какой вопрос, такой и ответ.
Написано
Nov 22 2020, 20:21. Номер поста в теме: 9
Owner
Ох ви й нудні! Труба їм не така... Там люде припускають, що ви - нещасні баріонні тіла, а решта всесвіту, аж 95% - то якась прозора невидима *уйня, котру ніхто ні побачить, ні помацать не може.
Написано
Nov 24 2020, 19:39. Номер поста в теме: 15
Owner
Dust, ага, я вже бачив цю розповідь з ракетками. Переглядаєш відосики від альтернативщиків, шалун? Мене у 8 класі вчили у школі на уроках фізики, що є СИЛА всесвітнього тяжіння і я ще розраховував її за відповідною формулою. Це ж була позиція традиціційна та цілком офіційна науки, ага?
Здається, я зрозумів дурнуватий стьоб товарішій mak_v_ та Black Knight про пласку землю. Бідолахи просто не в курсі, що вони - баріонні тіла і такого як вони "добра" у всесвіті лише 4%, а все решта - аж 96% - то якась прозора невидима *уйня, котру ніхто ні побачить, ні помацать не може. І ця дивовижа, як я розумію, – припущення традиційної і офіційної науки! А вони тут умовну трубу, цілком баріонну, зафукали.